Houbový kuba

Potřebujete:300 gramů krup, hrst sušených hub, 2 stroužky česneku, 3 lžíce rostlinného másla nebo oleje, drcený kmín, majoránku, mletý pepř, sůl

Postup:
Sušené houby necháme ve studené vodě několik hodin nabobtnat, pak je uvaříme doměkka a scedíme. Kroupy propláchneme vroucí vodou a v mírně osolené vodě ochucené kmínem uvaříme doměkka. Pak je propláchneme a necháme okapat. Přidáme česnek utřený se solí, opepříme, ochutíme majoránkou a omastíme. Promícháme s uvařenými houbami a směs rozetřeme do tukem vymazaného pekáče. Vložíme do horké trouby a zapečeme dozlatova.

autoři: Kateřina Balcarová , Veronika Chládková , soucitne.cz

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.