Houbový pekáček

Potřebujete: dvacet pevných hub (velkých tak 10 - 15cm),máslo,anglickou slaninu,grilovací koření,smetanu ke šlehání,sůl,pepř,mletou papriku,česnek

Postup:
Zapneme troubu na 250 stupňů, abychom si ji předehřáli. Pokrájíme houby – překrojíme je podélně. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na másle přímo v pekáčku. Houby posypeme grilovacím kořením nebo paprikou, solí, pepřem a česnekem nebo nějakou jinou směsí a dáme je do pekáče. Pak houby pečlivě polijeme smetanou ke šlehání. Dáme do předehřáté trouby a necháme hodinu péct.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.