Hovězí guláš na pivě
Potřebujete: 2 dl světlé pivo (ne plzeňské) sladká mletá paprika pálivá mletá paprika sůl 1 ks cibule 10 g sádla pepř 500 g hovězí kližky česnek dle chuti 3 lžíce strouhaný chléb
Postup:
Tradiční hovězí gulášek s pivem. Jestliže jej chcete ostřejší, přidejte chilli papričky. Když jej chcete jemnější, přidejte trochu smetany.
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, kostičky vyjmeme, na vytaveném tuku usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme naklepané na kostky nakrájené maso, osmažíme je a dusíme zvolna pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy.
Potom vmícháme mletou papriku, po zpěnění hned zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme. Po chvilce přidáme strouhaný chléb, prolisovaný česnek, pepř, trochu piva a dusíme. Guláš občas zamícháme a podlijeme pivem.
Na sádle zpěníme trochu mleté papriky, hned ji vmícháme do guláše a necháme přejít varem. Na talířích guláš posypeme vytavenými kostičkami slaniny.
Podáváme se slaným pečivem, knedlíkem nebo vařenými brambory.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka