Hovězí plátky na cibulce

Potřebujete:Hovězí maso, Cibule, Anglická slanina, Strouhanka, Vajíčka, Sůl

Postup:
Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance, ve vajíčku a rychle opečeme jako minutku. Plátky masa poklademe na pekáč a posypeme je hustě cibulí a anglickou slaninou a trochu podlijeme vodou a zapečeme.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.