Hraběnčiny řezy
Potřebujete:Těsto:60dkg hladké mouky,40dkg tuku,20dkg cukru,1 vanilkový cukr,1 žloutekNáplň:jablka,skořicový cukr,vlašské ořechy,4 bílky,20dkg cukru
Postup:
Zaděláme těsto. Dvě třetiny vyválíme a dáme na vymazaný plech, uděláme vidličkou dírky, aby těsto nepopraskalo. Dáme do trouby a pečeme pouze tak, aby bylo těsto napůl upečené (aby bylo těsto trochu narůžovělé). Z bílků a cukru si vyšleháme sníh. Napůl upečený plát posypeme nastrouhanými jablky, na to rozetřeme sníh z bílků a navrch nastrouháme zbylé těsto. Vrátíme do trouby a necháme dopéct.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.