Jablečný hrnkový moučník
Potřebujete 3 hrnky polohrubé mouky 1 a půl hrnku cukru 1 hrnek mléka 1 hrnek oleje 3 vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 lžička skořice 1 lžíce kakaa 4 větší jablka tuk a kokos nebo hrubá mouka na vysypání plechu
Postup:
Jablka nakrájíme na kostky, mouku spícháme s práškem do pečiva, cukrem, skořicí a kakaem. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme do směsi a nakonec přidáme olej. Vypracujeme těsto, do kterého
zamícháme ještě jablka a pečeme na 180 stupňů asi 40 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.