Jablečný pudink
Potřebujete: 6 jablek, 1.5 sáčku vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, 100 g pískového cukru, 1 lžička citronové šťávy, 2.5 dl vody
Postup: Oloupaná a nastrouhaná jablka rozvaříme s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Ve vodě rozmícháme vanilkový pudink a cukr. Vmícháme ho do jablek a vaříme do zhoustnutí. Pudink nalijeme do misek a necháme vychladnout.
Tip: Z této směsi můžete s pomocí piškotů vytvořit velmi chutný dort. Stačí do formy naskládat piškoty, zalít jablečným pudinkem a několikrát takto střídat vrstvy. Po vychladnutí můžete ozdobit šlehačkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.