Jablková nádivka do drůbeže
Potřebujete: 3 jablka 2 cibule 10 dkg strouhanky 1 vejce 5 dkg másla zelená petrželka trochu vývaru pepř sůl
Postup:
Cibuli osmahneme na másle, osolíme, opepříme, necháme vychladnout. Poté přidáme na kousky nakrájená jablka, strouhanku, vejce, petrželku a zředíme vývarem do správné konzistence. Plníme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.