Jáhlový nákyp s tvarohem

Potřebujete: 20 dkg jáhel 1 litr mléka 1 měkký tvaroh 2 vejce 3 lžíce oleje 4-5 lžic rozpuštěného medu rozinky slunečnicová semínka skořice muškátový květ šafrán

Postup:
Jáhly spaříme, uvaříme v mléce a scedíme je. Necháme vychladnout a přimícháme tvaroh, olej, vejce, med, rozinky a oříšky. Podle chutí okořeníme. Směs urovnáme do vymazané zapékací mísy a zapečeme v troubě.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.