Jáhlový nákyp s tvarohem
Potřebujete: 20 dkg jáhel 1 litr mléka 1 měkký tvaroh 2 vejce 3 lžíce oleje 4-5 lžic rozpuštěného medu rozinky slunečnicová semínka skořice muškátový květ šafrán
Postup:
Jáhly spaříme, uvaříme v mléce a scedíme je. Necháme vychladnout a přimícháme tvaroh, olej, vejce, med, rozinky a oříšky. Podle chutí okořeníme. Směs urovnáme do vymazané zapékací mísy a zapečeme v troubě.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.