Jahodová polévka
Potřebujete: čtvrt litru mléka 2 žloutky 3 lžíce cukru 1 lžička škrobové moučky 100 gramů jahod 2 lžíce ušlehané šlehačky
Postup:
Mléko s cukrem, žloutky a škrobovou moučku řádně rozmícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Mezitím rozmixujeme nebo rozmačkáme jahody. Vmícháme je do zahuštěného mléka a už dále nevaříme. Vychladíme a podáváme. Hotovou polévku ozdobíme ušlehanou šlehačkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.