Jahodové řezy
Potřebujete: základem je libovolný piškot, 2 plechovky jahodového kompotu, 4 jahodové pudinky, cukr podle chuti
Postup: Šťávu z kompotu slijeme, přidáme do ní dva jahodové pudinky, uvaříme do husté kaše a přidáme rozmačkané jahody. Necháme vystydnout. Mezitím našleháme 1 a půl kosty másla s cukrem a do této máslové hmoty zašleháme pudinkovou směs. Navrstvíme na piškot a navrch ještě polijeme čokoládovou polevou nebo ozdobíme šlehačkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.