Jahodový džem bez chemie
Potřebujete:Na 1 kg jahod 60 dkg cukru2 větší kyselá jablka – nastrouháme najemnoŠťáva ze 4 citrónů
Postup:
Jahody rozmačkáme mačkadlem na brambory a povaříme, přidáme cukr a vaříme asi 5 minut, poté přimícháme nastrouhaná jablka, opět povaříme a nakonec přidáme citrónovou šťávu. Na studený talířek kápneme trochu hmoty, zda je už dostatečně tuhá. Džem plníme do nahřátých sklenic a zaděláme důkladně celofánem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.