Jahody s tvarohovým krémem
Potřebujete: 300 g čerstvých jahod, 200 g jemného měkkého tvarohu, 1/4 l mléka, 1/2 balíčku pudingového prášku, 1 žloutek, 50 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu
Postup: Do mléka zamícháme pudingový prášek, cukr, žloutek a dáme na mírný oheň. Stále mícháme a necháme asi minutu povařit. Měkký tvaroh umícháme do hladka a chladný pudingový krém do něho po částech zašleháme. Do skleněných pohárů dáme omyté jahody pokapané rumem, vrstvu krému a povrch ozdobíme ušlehanou šlehačkou s jahodami. Dáme do chladna a podáváme vychlazené s piškoty.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka