Jak poznat dobrou řasenku, co o nás vypovídá tvar obočí, kdy použít oční linku? Ptali jsme se celostní vizážistky

30. říjen 2023

Nejdřív se správně odlíčit, pak teprve nalíčit. To je jedna ze zásad celostní vizážistky Barbory Hartmanové. Správnou pletí o pleť to začíná, nalíčením řas končí. A líčidla volíme ne podle údernosti reklamy, ale podle typu pleti. To jsme se dozvěděli v Radioporadně od celostní vizážistky Barbory Hartmanové.

„Dobrou řasenku poznáte podle toho, že se snadno nanáší, drží celý den, ale hlavně jde dobře odlíčit, bez černých šmouh kolem očí. Svou roli hraje samozřejmě správný přípravek na odličování a technika odličování. Odličovač očí by měl být dvousložkový bez olejů, micelární vodu si nechte jen jako nouzovku na chalupu,“ radí vizážistka.

Obočí dokáže změnit výraz obličeje

Výraz obličeje dotváří obočí. Pokud chcete být důslednou ředitelkou, zdůrazněte hranatější tvar, který vás udělá přísnější. Oblejší tvar obočí naopak dělá ženu dostupnější a jemnější. Pozor na brýle, ty by měly odpovídat tvaru obočí.

Celostní vizážistka Barbora Hartmanová

Co se týká konturování obličeje, tam platí jednoduché pravidlo: Co chci schovat, to udělám tmavé, a co chci více ukázat, to udělám světlé.

Pokud máte na líčení jen pět minut, vystačíte si se správným odstínem makeupu a řasenkou, popřípadě rtěnkou. Pokud máte více času, vyhrajte si s jemnou oční linkou, stíny, popřípadě s konturkou v odstínu rtěnky.

Trendy nesluší všem

„Dovedete si představit, jak to dopadne, když ženě únavou padá oční víčko a vy jí na něj chcete udělat super moderní oční linku? V tomto případě mnohem více doporučuji chladivý gel na oči a dám důraz na rty,“ říká celostní vizážistka Barbora Hartmanová. Jde o to, aby se žena cítila dobře a sebevědomě, rozhodně kvůli tomu ale není nutné napodobovat ty nejnovější trendy.

„A pozor, horní oční linky jsou fajn, ale zvolte spíše tmavě hnědou a dejte ji co nejvíce do řas, ty se opticky zahustí. Spodní linku bych nedoporučovala,“ pokračuje vizážistka a přidává tipy na stíny:

„Modrá k modré už dávno nefrčí. K modrým očím zkuste oříškový stín, k zeleným je krásný kontrastní odstín do fialkova a hnědým sluší všechno. Na večerní líčení mohou jít hnědoočky klidně i do modré,“ uzavírá vizážistka.

Makeup je součástí denního líčení. Jak jednoduše vybrat ten pravý? Poslechněte si v záznamu pořadu.

Spustit audio

Související