Jednoduchý recept na těstoviny s pistáciovým pestem a kuřecím masem. Spokojenost všech je zaručena

Možná i vy si občas dáte těstoviny a volíte je proto, že jsou vždy brzy hotové. Zapomeňte na špagety s kečupem a eidamem a zkuste si tentokrát připravit těstoviny s pistáciovým pestem a kuřecím masem.

Ingredience
  • 70 g čerstvé bazalky
  • 80 g solených pražených pistácií
  • 120 ml olivového oleje
  • 100 g parmazán
  • citron
  • sůl
  • pepř
  • 400 g těstovin tagliatelle
  • 200 g kuřecího masa - prsa

Těstoviny jsou bezpochyby nejoblíbenějším jídlem, pokud chcete uvařit rychle a tak, aby si všichni pochutnali. Kromě balíčku těstovin navíc nepotřebujete příliš mnoho dalších surovin. Možná i naopak. A ty netradiční kombinace jsou často nejlepší!

Uvařit těstoviny al dente je opravdové umění a chce to zkušenost. Al dente by v žádném případě nemělo být tvrdé. Spíše bychom měli v těstovině cítit malou stopu syrového těsta. Důležité je proto při přípravě stále ochutnávat. Začít už přibližně po čtyřech minutách a průběžně vyhodnocovat stupeň uvaření.

Pokud špagetu přepůlíte a zůstane v jejím středu malý kousek nedovařeného těsta o průměru jehly, je uvařená al dente.

Postup:
V mixéru rozmixujeme 60 g bazalky a 40 g pistácií na pastu. Ke směsi přilijeme olivový olej a mixujte, dokud není směs soudržná. Přidáme 50 g nastrouhaného parmazánu, šťávu z půlky citronu, sůl, pepř a promícháme, dokud se vše nespojí.
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme sůl, pepř, grilovací koření a podlijeme vodou do výše masa. Povaříme asi 15 minut.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a ve velké míse smícháme s připraveným pestem a 100 ml vody, ve které se těstoviny vařily.
Zakapeme šťávou z druhé půlky citronu a dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí maso klademe navrch na těstoviny a nakonec dozdobíme celými pistáciemi a lístky bazalky.

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit v osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin).

Těstoviny

Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové, kukuřičné nebo rýžové.

autor: KAB

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.