Karbanátky z hub
Potřebujete: 50 g másla, 1 cibule, 500 g hub, mléko, 2 rohlíky, 1 vejce, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, 1 lžička houbového prášku, majoránka, petrželka, 2 lžíce husté kysané smetany, strouhanka, sádlo na smažení (asi 150 g)
Postup: Na másle osmažíme cibulku a když zlátne, vložíme rozsekané houby a udusíme je doměkka. Pak přidáme v mléce namočené a vymačkané rohlíky, vejce, okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem, houbovým práškem, majoránkou, petrželkou, dobře promícháme, přisolíme a vše společně ještě podusíme. Podušenou směs zředíme kysanou smetanou, podle potřeby zahustíme strouhankou, tvoříme karbanátky, obalujeme ve strouhance a smažíme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka