Klášterní rohlíčky
Rohlíčky s čokoládou uvnitř i navrchu, sypané vlašskými ořechy. Křehké cukroví, které Vám provoní při pečení celý byt.
- 50 g čokolády nastrouhané najemno
- 140 g hladké mouky
- 100 g másla
- 1 žloutek
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 30 g moučkového cukru
- Na polevu:
- 100 g čokolády
- 30 g másla
Čokoládu nastrouháme, nebo nasekáme na co nejmenší kousky a dáme do mrazáku. Všechny ostatní suroviny smícháme a zpracujeme v kouli, kterou dáme na hodinu do ledničky. Poté zapracujeme čokoládu a dáme opět na chvíli chladit.
Z těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 12 minut při teplotě 160°C. Necháme vychladnout do druhého dne, poté namáčíme v čokoládě a posypeme sekanými vlašskými ořechy. Rohlíčky jsou opravdu velmi křehké, z plechu je sundávejte až úplně vychladnou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.