Klášterní rohlíčky
Rohlíčky s čokoládou uvnitř i navrchu, sypané vlašskými ořechy. Křehké cukroví, které Vám provoní při pečení celý byt.
- 50 g čokolády nastrouhané najemno
- 140 g hladké mouky
- 100 g másla
- 1 žloutek
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 30 g moučkového cukru
- Na polevu:
- 100 g čokolády
- 30 g másla
Čokoládu nastrouháme, nebo nasekáme na co nejmenší kousky a dáme do mrazáku. Všechny ostatní suroviny smícháme a zpracujeme v kouli, kterou dáme na hodinu do ledničky. Poté zapracujeme čokoládu a dáme opět na chvíli chladit.
Z těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 12 minut při teplotě 160°C. Necháme vychladnout do druhého dne, poté namáčíme v čokoládě a posypeme sekanými vlašskými ořechy. Rohlíčky jsou opravdu velmi křehké, z plechu je sundávejte až úplně vychladnou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.