Klášterní rohlíčky

Velmi křehké čokoládové rohlíčky, sypané vlašskými ořechy, které Vám provoní celý byt.

Suroviny:

50 g čokolády nastrouhané najemno
140 g hladké mouky
100 g másla
1 žloutek
100 g mletých vlašských ořechů
30 g moučkového cukru

Na polevu:

100 g čokolády
30 g másla nebo čokoládová poleva

Čokoládu nastrouháme, nebo nasekáme na co nejmenší kousky a dáme do mrazáku. Všechny ostatní suroviny smícháme a zpracujeme v kouli, kterou dáme na hodinu do ledničky. Poté zapracujeme čokoládu a dáme opět na chvíli chladit.

Z těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 12 minut při teplotě 160°C. Necháme vychladnout do druhého dne, poté namáčíme v čokoládě a posypeme sekanými vlašskými ořechy. Rohlíčky jsou opravdu velmi křehké, z plechu je sundávejte až úplně vychladnou.