Klášterní rohlíčky

Rohlíčky s čokoládou uvnitř i navrchu, sypané vlašskými ořechy. Křehké cukroví, které Vám provoní při pečení celý byt.

Ingredience
  • 50 g čokolády nastrouhané najemno
  • 140 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 1 žloutek
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 30 g moučkového cukru
  • Na polevu:
  • 100 g čokolády
  • 30 g másla

Čokoládu nastrouháme, nebo nasekáme na co nejmenší kousky a dáme do mrazáku. Všechny ostatní suroviny smícháme a zpracujeme v kouli, kterou dáme na hodinu do ledničky. Poté zapracujeme čokoládu a dáme opět na chvíli chladit.

Z těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 12 minut při teplotě 160°C. Necháme vychladnout do druhého dne, poté namáčíme v čokoládě a posypeme sekanými vlašskými ořechy. Rohlíčky jsou opravdu velmi křehké, z plechu je sundávejte až úplně vychladnou.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.