Koláček miláček

Potřebujete:1/2kg hladké mouky, 25dkg bílého tuku (Iva,Omega), 250ml šlehačky, 3 oloupaná jablka, skořice, cukr

Postup:
Z mouky, tuku a šlehačky vypracujeme těsto a rozválíme ho natenko. Rádýlkem rozdělíme na menší čtverečky. Do každého dílku dáme malý kousek jablka, špetku skořice a špetku cukru a zabalíme vždy protější rohy přes sebe a trochu zamáčkneme. Pečeme dorůžova a obalíme v cukru nebo pocukrujeme.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.