Koprová omáčka

Potřebujete:kopr,2 polévkové lžíce hladké mouky,vejce,smetanu,ocet

Postup:
Kopr přelijeme horkou vodou, dáme do hrnce a chvilku povaříme. Vezmeme hladkou mouku, kterou rozmícháme s trochou vody, poté nalijeme na kopr. Povaříme a na konec přidáme smetanu, ve které jsme si rozmíchali vejce. Vše chvíli povaříme. Po odstavení z ohně přidáme ocet.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.