Kotlety pečené na hlávkovém zelí a mrkvi

Potřebujete: 6 plátků vepřové kotlety 1/2 hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky) 400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka) 2 cibule česnek sůl pepř syrové, umyté brambory i se slupkou

Postup:
Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme. Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety. Brambory dobře umyjeme a i se slupkou je nakrájíme na měsíčky, poklademe do volných míst mezi masem, posypeme kořením na americké brambory a osolíme dle chuti. Podlijeme 1 dcl vody a vše najednou pečeme asi 1 h. 30 min. v troubě na 180° C (délka pečení závisí na druhu zvoleného masa). Celý oběd máte hotový najednou (maso, přílohu i zeleninovou oblohu) a výborně chutná. Vepřové kotlety lze podle chuti obměnit za kuřecí řízky, plátky vepřové pleci nebo kuřecí čtvrtky. K masu dělám ještě takovou jednoduchou náhražku tatarky. Smíchám 1 zakysanou smetanu light s 1 nadrobno nasekanou cibulkou a 2 strouhanými kyselými okurkami, posolím, opepřím a přidám trošku grilovacího koření.