Králík moderní hospodyně

Potřebujete:1 králíka, 100g slaniny, 4 stroužky česneku, 2 větší cibule, sůl, 1/2 lžičky pepře, větší špetku ostré papriky nebo chilli koření, 1 lžíci octa, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci sojové omáčky, olej

Postup:
Králíka rozporcujeme a prošpikujeme, osolíme a potřeme polovinou drceného česneku a mírně podlijeme, dáme do trouby. Na oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme koření, sůl, zalijeme šálkem vody, přidáme ocet, šťávu z citrónu a sojovou omáčku. Povaříme asi 10 minut. Pak králíka zalijeme omáčkou a dopečeme. Maso občas přelijeme výpekem, výpek případně zředíme horkou vodou a přidáme zbytek česneku. Podáváme s bramborovými knedlíky a špenátem.

autor: posluchačka Českého rozhlasu