Králík moderní hospodyně
Potřebujete:1 králíka, 100g slaniny, 4 stroužky česneku, 2 větší cibule, sůl, 1/2 lžičky pepře, větší špetku ostré papriky nebo chilli koření, 1 lžíci octa, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci sojové omáčky, olej
Postup:
Králíka rozporcujeme a prošpikujeme, osolíme a potřeme polovinou drceného česneku a mírně podlijeme, dáme do trouby. Na oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme koření, sůl, zalijeme šálkem vody, přidáme ocet, šťávu z citrónu a sojovou omáčku. Povaříme asi 10 minut. Pak králíka zalijeme omáčkou a dopečeme. Maso občas přelijeme výpekem, výpek případně zředíme horkou vodou a přidáme zbytek česneku. Podáváme s bramborovými knedlíky a špenátem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka