Králík na černém pivu

Potřebujete (na 4 porce): 1 králík, 5 silnějších plátků slaniny, 2 červené cibule, 0,5l černého piva, 1 lžíce másla, 1 lžíce octa,1 lžičku francouzské nebo plnotučné hořčice, 1 lžíce hladké mouky, polovina lžíce cukru, 3 bobkové listy, špetka tymiánu, zelená petrželka, sůl a pepř dle chuti

Postup:
Slaninu nakrájenou na tenké plátky a cibuli nakrájenou na kolečka lehce opečeme na másle. Králíka rozporcujeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Přidáme ho k cibuli a slanině a opečeme ho ze všech stran. Maso pak vyjmeme. Do šťávy dodáme koření, nasekánou petrželku, hořčici, ocet, cukr a osolíme, zaprášíme moukou a osmažíme. Zalijeme černým pivem. Do omáčky vložíme maso, přikryjeme poklicí a dusíme, až maso změkne. Podáváme k tomu například brambory opečené nebo jen vařené.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...