Kramfleky

Potřebujete:800g brambor, 120g hrubé mouky, 1 vejce, sůl, mléko, česnek, majoránku, tuk na smažení

Postup:
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu a dáme do mísy. K bramborám přidáme mléko, vejce, hrubou mouku, sůl, česnek, majoránku, pepř. Zaděláme těsto jako na bramboráky. Tuk rozehřejeme a jednotlivé porce kramfleků v něm dozlatova smažíme. Můžeme podávat natřené česnekem.

autor: Veronika Fejtková z Bohuslavic

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.