Kremžský guláš

Potřebujete:1kg kližky, vepřové sádlo, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, mletá paprika sladká i pálivá, tříbarevný čerstvě namletý pepř, drcený kmín, 5 větších cibulí, 5 stroužků česneku, lžíce hladké mouky

Postup:
Vaříme v papiňáku. Na sádle orestujeme 2 cibule, přidáme na kostky nakrájenou kližku, přidáme 2 lžíce sladké a 1 lžíci pálivé papriky, hořčici, lžičku drceného kmínu a pepř. Po orestování podlijeme vařící vodou, přidáme zbývající 3 syrové cibule nakrájené nahrubo, sůl, česnek a zavřeme papiňák. Dusíme mírně ½ až ¾ hodiny. Hotový guláš ozdobíme syrovou cibulkou nakrájenou na kroužky.

autor: posluchačka Českého rozhlasu