Křupavé americké sušenky po česku

Potřebujete:(asi 24 sušenek)1 hrnek polohrubé mouky,lžička prášku do pečiva,lžička jedlé sody,lžička soli,lžička skořice,225g rozpuštěného másla,1 a ¼ hrnku cukru,lžíce medu,1 vanilkový cukr,2 žloutky,3 lžíce mléka,3 hrnky ovesných vloček,Dle chuti rozinky, kokos, ořechy, slunečnicová nebo sezamová semínka

Postup:
V míse smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a skořici. Zvlášť spojíme rozpuštěné máslo, cukr, med, žloutky, mléko a vanilkový cukr. Dále smícháme dohromady ovesné vločky s ingrediencí podle chuti (rozinky, ořechy,…). Na konec všechny tři hmoty důkladně smícháme dohromady. Z těsta uděláme menší kuličky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky dáváme dál od sebe, aby se nám nespojily, protože se nám v troubě roztečou. Pečeme v předehřáté troubě při teplot 180 stupňů zhruba 15 minut.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.