Krupicové halušky - zavářka do polévky

Potřebujete: 1 vejce sůl 1 lžička másla 50 gramů krupice petrželka

Postup:
Vejce rozšleháme se solí a vymícháme s máslem a rozsekanou petrželkou. Postupně přidáváme krupici tak, aby vznikla hustá kaše. Malou lžičkou vykrajujeme z kaše halušky, které vkládáme do vařící polévky. Těsto na halušky nesmí stát, proto je zavařujeme do polévky okamžitě po vymíchání. Od poslední vhozené halušky povaříme asi 7 minut.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.