Krupicové halušky - zavářka do polévky
Potřebujete: 1 vejce sůl 1 lžička másla 50 gramů krupice petrželka
Postup:
Vejce rozšleháme se solí a vymícháme s máslem a rozsekanou petrželkou. Postupně přidáváme krupici tak, aby vznikla hustá kaše. Malou lžičkou vykrajujeme z kaše halušky, které vkládáme do vařící polévky. Těsto na halušky nesmí stát, proto je zavařujeme do polévky okamžitě po vymíchání. Od poslední vhozené halušky povaříme asi 7 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.