Krůtí maso po čínsku
Potřebujete: 400g krůtího masa 4 lžičky sójové omáčky 2 lžíce citr. šťávy 2 lžičky máčeného škrobu 2 vejce 2 cibule nebo pórky 1 salátové okurky 1 l vývaru 2 lžíce dezertního vína 1 lžíce glutasolu 1 lžička chilli olej
Postup:
Maso po vlákně nakrájíme na nudličky, zakápneme ho sójovou omáčkou, citrónem a promícháme se škrobem a vejcem. Necháme v chladničce odležet. Na rozehřátém oleji opékáme tak, aby se kousky neslepily. Přidáme nakrájený pórek jemně osmáhneme. Poté přimícháme na kolečka nakrájenou okurku, zalijeme vývarem a vínem a chvíli dusíme. Dochutíme glutasolem a chilli a zahustíme trochou škrobu, který nám zbyl z naloženého masa. Jako přílohu podáváme rýži.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.