Kterak kluk z vesnice do šoubyznysu přišel. Prožijte letní večery se zábavnou audioknihou

28. červen 2022

Bohdan Tůma před časem načetl knihu frontmana skupiny Pirate Swing Band Jiřího Ševčíka Skoro všechno nej. Teď se dostává na vlny Českého rozhlasu Pardubice, kde poběží každou červencovou a srpnovou neděli po 18. hodině.

„Tohle je konečně pořádný důkaz, že mám opravdu rád Český rozhlas. Odvysílá moji kompletní sedmihodinovou audioknihu. Interpret textu Bohdan Tůma jí dodal další level. Udělal z příběhu takovou audiodramatizaci doplněnou zajímavým hudebním doprovodem s aranžemi excelentního pianisty Radka Škeříka,“ říká Ševčík.  

Audiokniha v dobré společnosti

Sebeironická zpověď se podle jejího autora řadí u Supraphonu k nejzajímavějším novinkám vedle alb Hany Hegerové, Olympicu anebo soundtracku k filmu Karel. O čem je, shrnuje s nadsázkou: „Kterak trotl z vesnice do šoubyznysu přišel.“

Pirate Swing Band se dlouhodobě specializuje na vlastní swingové aranže rockových písní. Má být hlavní atrakcí otevíracího večera festivalu Soundtrack Poděbrady se speciálním setem filmových melodií. A znovu chystá předvánoční galakoncerty, tentokrát se 4TETem Jiřího Korna. První se odehraje 12. prosince v Hradci Králové a druhý 19. prosince v Pardubicích.  

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související