Kuře ala husa s medovým zelím
Potřebujete:1 kuře,patku chleba,sádlo,sůl,kmín,zelí,cibuli,med,mouku
Postup:
Kuře omyjeme, osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. Větší patku chleba vydlabeme, naplníme 2-3 lžícemi sádla a vsuneme do kuřete. Položíme na pekáč, podlijeme a dáme péci. Medové zelí: Nakrájené zelí bez pokličky povaříme. Na sádle usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme do ní osolené, povařené, scezené, okmínované zelí a dusíme. Když je zelí měkké, osladíme několika lžícemi medu, zahustíme moukou, můžeme okyselit a necháme to přejít varem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.