Kuře ala husa s medovým zelím
Potřebujete:1 kuře,patku chleba,sádlo,sůl,kmín,zelí,cibuli,med,mouku
Postup:
Kuře omyjeme, osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. Větší patku chleba vydlabeme, naplníme 2-3 lžícemi sádla a vsuneme do kuřete. Položíme na pekáč, podlijeme a dáme péci. Medové zelí: Nakrájené zelí bez pokličky povaříme. Na sádle usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme do ní osolené, povařené, scezené, okmínované zelí a dusíme. Když je zelí měkké, osladíme několika lžícemi medu, zahustíme moukou, můžeme okyselit a necháme to přejít varem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.