Kuře ala husa s medovým zelím
Potřebujete:1 kuře,patku chleba,sádlo,sůl,kmín,zelí,cibuli,med,mouku
Postup:
Kuře omyjeme, osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. Větší patku chleba vydlabeme, naplníme 2-3 lžícemi sádla a vsuneme do kuřete. Položíme na pekáč, podlijeme a dáme péci. Medové zelí: Nakrájené zelí bez pokličky povaříme. Na sádle usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme do ní osolené, povařené, scezené, okmínované zelí a dusíme. Když je zelí měkké, osladíme několika lžícemi medu, zahustíme moukou, můžeme okyselit a necháme to přejít varem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka