Květák po čínsku

Potřebujete:800g květáku, 400g rajčat, 4 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 100g cibule, Sůl, Petrželová nať, 150g sýru eidamu, Malý kousek čerstvého zázvoru

Postup:
Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme květákové růžičky a osmahneme, přidáme na nudličky nakrájená rajčata a také nakrájený zázvor. Na mírném ohni pod pokličkou dusíme. Hotové dáme na talíř, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme petrželkou. Můžeme podávat s rýží nebo těstovinami.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.