Květák po čínsku

Potřebujete:800g květáku, 400g rajčat, 4 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 100g cibule, Sůl, Petrželová nať, 150g sýru eidamu, Malý kousek čerstvého zázvoru

Postup:
Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme květákové růžičky a osmahneme, přidáme na nudličky nakrájená rajčata a také nakrájený zázvor. Na mírném ohni pod pokličkou dusíme. Hotové dáme na talíř, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme petrželkou. Můžeme podávat s rýží nebo těstovinami.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová