Květákový salát
Potřebujete:1 menší květák, 2 natvrdo uvařená vejce, 100g anglické slaniny, 1 kelímek zakysané smetany, Citrónovou šťávu, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce nasekané řeřichy (nemusí být), Sůl, Pepř
Postup:
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme vychladnout a rozebereme na malé růžičky. Na pánvi opečeme kousky slaniny. Uvařená vejce i slaninu necháme vychladnout a promícháme s květákem. Připravíme zálivku. Do zakysané smetany vmícháme nasekané bylinky, ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí. Vše smícháme a necháme vychladit.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.