Květákový salát
Potřebujete:1 menší květák, 2 natvrdo uvařená vejce, 100g anglické slaniny, 1 kelímek zakysané smetany, Citrónovou šťávu, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce nasekané řeřichy (nemusí být), Sůl, Pepř
Postup:
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme vychladnout a rozebereme na malé růžičky. Na pánvi opečeme kousky slaniny. Uvařená vejce i slaninu necháme vychladnout a promícháme s květákem. Připravíme zálivku. Do zakysané smetany vmícháme nasekané bylinky, ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí. Vše smícháme a necháme vychladit.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka