Kynutý koláč
Potřebujete: 400g polohrubé mouky,2-3 žloutky,3 lžíce cukru,½ kostky droždí,½ l mléka,5-6 lžic rozpuštěného másla
Postup:
Z droždí, jedné lžíce vlažného mléka a 1 lžíce cukru připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky, rozpuštěné máslo, cukr, vlažné mléko a vzešlý kvásek. Těsto pořádně propracujeme a dáme vykynout na teplé místo. Potom ještě jednou propracujeme a necháme znovu vykynout. Těsto rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe ovocem. Poté zasypeme drobenkou z másla, cukru a mouky. Kynutý koláč pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi na 180°C.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka