Langoš
Potřebujete:80dkg hladké mouky, 2 celá vejce, 2 kostky droždí, 1 zakysaná plnotučná smetana, 2,5-3dcl vody Sůl, Česnek, Sýr, Kečup
Postup:
Smetanu smícháme s vodou, droždím, vejci a solí. Promíchanou směs vlijeme do mouky a vypracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout. Hned potom můžeme smažit langoše. Po upečení potřeme česnekem a kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.