Lasagne

Potřebujete:400g lasagní,500g mletého masa,1 velkou cibuli,2 stroužky česneku,2 malé rajské protlaky,koření (tymián, oregano, pepř, sůl),150g eidamu,¼ l zakysané smetany,1,5 – 2dcl mléka

Postup:

Masová směs: na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, přidáme maso a zprudka opečeme. Až se maso zatáhne, přidáme koření, protlak. Dusíme asi 20 minut, až vznikne hustá směs.

Sýrová směs: smícháme nadrobno nastrouhaný sýr, mléko a smetanu, vše za studena.

Pekáč vymažeme máslem, dno pokryjeme trochou masové a sýrové směsi, na ně vrstvu lasagní – syrových. Pak dáváme střídavě lasagně, masovou směs, sýrovou směs a končíme masovou směsí tak, aby lasagně byly zcela pokryty. Pečeme odkryté při 200 stupních asi půl až ¾ hodiny.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.