Mandlové hříbečky
Potřebujete:Těsto: 12dkg másla, 10dkg mletých mandlí, 10dkg hladké mouky, 3,5dkg cukru moučky, 2 lžíce rumu Krém: máslo, Salko Na potření: čokoláda na vaření, ztužený tuk
Postup:
Z másla, mandlí, mouky, cukru a rumu zpracujeme těsto, necháme přes noc v lednici odpočinout, druhý den rozválíme a vykrajujeme malé hříbečky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni a můžeme přidat trošku ztuženého tuku Omega nebo Iva.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.