Marináda na grilované maso
Potřebujete:2 dcl oleje, 1 lžíce papriky, 1/2 lžíce pepře, 1/2 dcl sójové omáčky, 10 rozdrcených stroužků česneku, 1 velká na měsíčky nakrájená cibule, 1 lžíce soli, 1 lžička vegety, 1/4 l vody
Postup:
Množství marinády je zhruba na 8 větších plátků krkovice. Maso naložíme do marinády "naklepané" hranou dlaně aspoň den předem, pak vytáhneme, oklepeme, osušíme a grilujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?