Marináda na grilované maso
Potřebujete:2 dcl oleje, 1 lžíce papriky, 1/2 lžíce pepře, 1/2 dcl sójové omáčky, 10 rozdrcených stroužků česneku, 1 velká na měsíčky nakrájená cibule, 1 lžíce soli, 1 lžička vegety, 1/4 l vody
Postup:
Množství marinády je zhruba na 8 větších plátků krkovice. Maso naložíme do marinády "naklepané" hranou dlaně aspoň den předem, pak vytáhneme, oklepeme, osušíme a grilujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.