Marinovaná ryba
Potřebujete: 4 vetší filety bílé ryby, 2 lžičky sezamových semínek, petrželka na ozdobu Marináda:3 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce sherry, ½ lžičky zázvoru, 1 prolisovaný stroužek česneku
Postup:
Nejprve připravíme marinádu, kterou dobře promícháme. Do mělké nádoby dáme rybí filety a necháme hodinu marinovat. Do pánve nasypeme sezamové semínka a za časného míchání je na mírném ohni opražíme dozlatova. Rybu vyjmeme z marinády a grilujeme nebo pečeme na pánvi asi 2-3 minuty z každé strany. Během pečení nebo grilování občas potíráme marinádou. Hotovou rybu posypeme sezamovým semínkem a podáváme. Ozdobíme petrželkou. Podáváme s bramborem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.