Masové kuličky k vínu
Potřebujete:0,5kg vepřového plecka, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky zázvoru, pepř, sójovou mouku
Postup:
Mletý nebo nastrouhaný čerstvý zázvor smícháme s pepřem. Poté smícháme s masem a sójovou omáčkou. S masové směsi vytvoříme kuličky a obalíme v sójové mouce, zprudka osmažíme a necháme na ubrousku okapat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.