Mazanec z domácí pekárny

Potřebujete: 250ml vlažného mléka,100g rozpuštěné Hery,2 rozšlehaná vejce,2 lžíce rumu,500g polohrubé mouky,100g cukru,1 vanilkový cukr,1 lžičku soli,1 lžičku sušené citrónové kůry,1 lžičku sušeného nebo čtvrtku čerstvého droždí,rozinky

Postup:
Pekárnu nastavíme na program pečení a dáme do ní všechny ingredience, po zvukovém signálu přidáme rozinky (mandle, kandované ovoce nebo nastrouhané ořechy). Po upečení vyjmeme s nádobkou na prkýnko, necháme asi 10 minut vychladnout, pak vyklopíme na mřížku. Krájíme po vychladnutí. Hlavně musíme dodržet postup a dávat nejdříve tekuté přísady pak suché, droždí sušené i čerstvé až na mouku.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.