Medová čína

Potřebujete:1/2kg masa (kuřecí, hovězí nebo vepřové), 2 lžíce medu,1 balíček oloupaných mandlí,½ lahvičky sojové omáčky,cibule,pepř,sůl,2 polévkové lžíce Solymylu

Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme rozehřátý med a ostatní ingredience, promícháme a necháme do druhého dne v chladničce. Druhý den zprudka opečeme na pánvičce na troše oleje, zalijeme vodou a chvíli podusíme a mícháme. Podáváme s rýží.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.