Meruńková zemlbába z vánočky
Potřebujete: starší vánočka 3 žloutky a 3 bílky miska meruňek asi třetina litru mléka 1 vanička tvarohu citronová kůra 3 lžíce cukru 1 skořicový cukr tuk na vymazání pekáčku
Postup:
Do vymazaného pekáčku narovnáme plátky vánočky,které jsme namočili v mléce,poklademe pokrájenými meruňkami.Umícháme si tvaroh s cukrem,žloutkem a citr.kůrou.Natřeme na meruňky a znova poklademe vánočkou.Do zbylého mléka rozkvedláme dva žloutky a polijeme zemlbábu.Nakonec si ušleháme sníh ze tří bílku a jedním sáčkem skořicového cukru a rozprostřeme navrch.Upečeme dozlatova.Hotovou můžeme ozdobit šlehačkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.