Míchaná povidla z rajčata a jablek
Potřebujete: 1 kg rajčat 2 kg jablek 1 a půl kg cukru 1 vanilkový cukr 2 lžíce citronové šťávy osmina litru rumu
Postup:
Zvlášť uvaříme rajčata, v dalším hrnci oloupaná jablka zbavená jádřinců společně s citronovou šťávou. Rajčata propasírujeme a přidáme do rozvařených jablek. Povaříme společně a necháme trochu zhoustnoust, přidáme cukr a vanilkový cukr, opět povaříme a přidáme rum. Zamícháme a horké plníme do skleniček. Používáme například na lívance.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.