Mléčný marcipán

Potřebujete:200g moučkového cukru, 200g sušeného mléka, 30g ztuženého tuku, 10g medu, mandlová esence

Postup:
Studený ztužený tuk nastrouháme do sušeného mléka a cukru, přidáme med a pořádně prohněteme, použijeme ruce. Můžeme zabalit do folie a dát do lednice, kde nám marcipán vydrží až dva měsíce. Při jeho použití ho můžeme dobarvovat práškovými barvivy. Paní Teichmanová nám také dala ještě velmi jednoduchý recept. Bude potřebovat dětské piškoty, nutelu a právě marcipán. Dva dětské piškoty k sobě slepíme nutelou, dáme do lednice ztuhnout a poté je obalíme marcipánem. Marcipán můžeme také vykrajovat.

autor: Mirka Teichmanová

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?