Mrkvový bramborák
Potřebujete: 800 g brambor, 400 g mrkve, 2 středně velké cibule, 2 vejce, 2 lžíce mouky, 1 lžíce soli, tuk na smažení
Postup: Brambory oloupeme, mrkev očistíme, cibuli oloupeme a všechny přísady ustrouháme. Vmícháme vejcem, mouku a sůl. Na pánvi smažíme bramboráky.
Příloha: fazolkový salát
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.