Nahuštěný kalendář. Dostihy v Pardubicích půjdou rychle za sebou

17. červen 2020

Pár týdnů jsme si museli počkat. Sezóna na závodišti letos nazačala v obvyklém termínu. Přesto by fanouškům měla nabídnout všechny obvyklé laskominy.

„Chtěli jsme zachovat původní rámec se zahajovacím dostihovým dnem následovaný tradičními čtyřmi kvalifikačními koly před Velkou pardubickou. Celou situaci jsme diskutovali se zástupci největších stájí," popisuje ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller.

Měkčí opatření

Start nového ročníku bude v sobotu 20. června. „Posouvali jsme ho i kvůli účasti diváků, což je pro nás velice důležité. Budeme sektorovat závodiště, abychom na zahajovací mítink mohli dostat až 2000 lidí. Návštěvník tedy bude mít určený sektor, ale bude se moci mezi nimi pohybovat." 

Ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller.

První dostih podle Müllera odstartuje ve 13 hodin, areál závodiště se otevírá v 11:30. „Dráha je měkká, pružná, zelená. V květnu a v červnu poměrně dost pršelo. Můžeme se tak těšit na kvalitní dostihy."

Plno otazníků

Letošní rok poznamenaný koronavirem i organizátorům dostihů dlouho motal hlavu. „Od poloviny března jsme si užili své. Že se nám podařilo stanovit termíny celé sezóny, je pro nás velký úspěch a jsme za to velice rádi."

Žádná konkrétní čísla z hospodaření spolku zatím Jaroslav Müller nechtěl zmiňovat. „Je zřejmé, že zásah bude napříč všemi obory. My jsme přímo závislí na obchodních partnerech, sponzorství. Předpokládáme ztráty, ale vyčíslení přijde až během sezóny. Konečná bilance až po ní." 

Vrcholem specifického roku bude jubilejní 130. ročník Velké pardubické. V plánu je na druhou říjnovou neděli.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související