Nakládané ředkvičky

Potřebujete:ředkvičky,česnek Nálev:1l vody,250ml octa,1lžičku soli,3 lžíce cukru,2 bobkové listy,5 kuliček nového koření,5 kuliček pepře,3 hřebíčky,tymián

Postup:
Všechny ingredience na nálev dáme do hrnce a nálev krátce povařím. Odstavíme a necháme zchladnout. Omyté ředkvičky naskládáme do sklenic, větší přepůlíme. Jednotlivé vrstvy proložíme plátky česneku. Zalijeme zchladlým nálevem a uzavřeme. Dáme do chladničky. Nejlepší to je za 14 dnů.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.