Naložené krouhané zimní zelí

Potřebujete (na 10 kg zelí):20 dkg soli,2 dkg celého kmínu,15 dkg nakrájené cibule,jeřabiny,jablka,mrkev

Postup:
Zelí prosypeme solí, kmínem, přidáme nasekanou cibuli, jeřabiny a jablka, mrkev. Směs sešlapeme nebo upěchujeme ve vaně a přebytečnou šťávu odlijeme stranou. Šťávu nevylíváme. Směs naporcujeme do sklenic, po týdnu přendáme do chladnější místnosti. Odlitou šťávu průběžně do sklenic doléváme.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.