Naložený králík

Upečený králík

Připravit králíka na česneku nebo na smetaně, to je taková klasika. Zkuste sáhnout po našem receptu a králíka naložte na pět dnů do marinády z hořčice a česneku. U nedělního oběda rodinu ohromíte!  

Suroviny:
králík
2 větší cibule
kmín
sůl
pepř

Marináda:
2dcl oleje
plnotučná hořčice
1 lžička sladké papriky
3 stroužky česneku

Postup:
Králíka naporcujeme, posolíme, pokmínujeme. Nakrájíme cibule na proužky, dáme na králíka, který může být rovnou v pekáči s poklopem, ve kterém se bude péct. Marinádu připravíme tak, že do půllitrové sklenice nalijeme 2dcl oleje, přidáme hořčici, lžičku papriky, 3 stroužky česneku a dolijeme vodou až po okraj sklenice a pečlivě rozmícháme. Králíka s cibulí zalijeme marinádou a necháme 1 až 5 dnů odležet ve studenu. Poté pečeme dlouho na nízkou teplotu.