Nejen mincemi nebo mobilem. V Pardubicích brzy zaplatíte parkování i kartou

18. srpen 2020 08:55

Nové parkovací automaty v Pardubicích umožní platbu nejen mincemi, ale i platební kartou či chytrým telefonem. Dodavatel je nainstaluje na přelomu září a října.

V době instalace zůstanou staré automaty v provozu. ČTK to řekl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS). „Až bude všech 85 automatů nainstalováno, v jednom okamžiku je spustíme. Staré automaty odvezeme na ekologickou likvidaci,“ řekl Kvaš. Náměstek primátora odhaduje, že v polovině října už budou nové automaty v provozu.

Aplikace najde volné místo

Nový automat, do kterého musí řidič zadat SPZ automobilu, už byl v testovacím provozu v Polabinách. Podle Kvaše se osvědčil. Za všech 85 parkovacích automatů město zaplatí 18,5 milionu korun.

Čtěte také

Nové automaty jsou první etapou chytrého parkování ve městě. Radní již schválili dodavatele systému, který bude sledovat obsazenost parkovacích míst, a tento týden také dodavatele informační platformy.

„Třešničkou na dortu bude mobilní aplikace, která řidiče navede na volná parkovací místa. Bude trvat nejméně rok a půl, než se celá instalace provede. Součástí celého komplexu bude dispečink v dopravním podniku, kde se počítá s vybudováním velínu,“ řekl Kvaš.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související