Nemocnice Pardubického kraje vyhlásily kvůli koronaviru zákaz návštěv

5. březen 2020 14:50

Na všech odděleních léčebné péče ve všech zařízeních Nemocnice Pardubického kraje je s okamžitou platností vyhlášen zákaz návštěv. Důvodem k tomuto preventivnímu opatření je nepříznivá situace v šíření nákazy COVID-19.

Zákaz návštěv se týká všech pracovišť Nemocnice Pardubického kraje, tzn. Pardubické, Chrudimské, Orlickoústecké, Litomyšlské a Svitavské nemocnice.

Čtěte také

„Pacienti v nemocnicích bývají imunitně oslabení a je nutné je chránit před zavlečením nákazy, které by způsobilo výskyt těžkých případů onemocnění. Stejně tak je potřebné chránit personál, který se o tyto pacienty stará,“ vysvětlil generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald. Nařízení platí od 5. března 2020 do odvolání.

Přítomnost otců u porodu či doprovod dětských pacientů je nadále možný, ovšem za předpokladu bezinfekčnosti. To znamená, že dotyčná osoba nejeví příznaky respiračního onemocnění a v posledních čtrnácti dnech nepřicestovala z oblasti zasažené koronavirem.

Pravidla zpřísnila i Hamzova léčebna

Čtěte také

Přísnější pravidla platí také v Hamzově léčebně v Luži. Tam nesmí do areálu lidé s příznaky respiračních onemocnění a také ti, kteří se vrátili z rizikových oblastí s výskytem koronaviru.

Zákaz návštěv dnes vyhlásily i nemocnice Královéhradeckého kraje. Zákaz se týká oddělení JIP, ARO a onkologie.

autoři: pta , kop
Spustit audio

Související